Blogg

img-1-1170x400.png

Hva kjennetegner en god LinkedIn-profil?

Skal du bli medlem av LinkedIn, eller har du allerede en profil som trenger oppdatering? Her er noen tips til hvordan du kan få en bra og profesjonell profil. 

 Som jobbsøker er det viktig å ha en synlig og engasjerende LinkedIn-profil fordi det gjør det mulig for deg å synliggjøre din kompetanse og erfaring til bedrifter og rekrutteringsbyråer. Synlighet handler om å ha en godt utfylt profil, et profesjonelt bilde og spesifikke nøkkelord som beskriver deg og din kompetanse på en kort og konsis måte.

Utdanning og arbeidserfaring
LinkedIn-profilen din er like viktig som CV-en, selv om de brukes til forskjellige formål. Derfor er utdanning og arbeidserfaring punkter som burde fylles ut med nøyaktighet. Sørg for at du ikke har uforklarlige tidshull og hold profilen din oppdatert med å fylle ut alle kurs, utdanninger og ferdigheter. Sørg for at du skriver en kort oppsummering under hvert punkt om hvilke arbeidsoppgaver du har hatt og hvilke resultater du har oppnådd.

LinkedIn lar deg også fylle ut stikkord som beskriver dine skills, altså ferdigheter. Hvis du fyller dem ut blir du lettere funnet når arbeidsgiver søker etter nettopp disse stikkordene.

Bilder og aktivitet
Profilbildet på LinkedIn gir deg en fin mulighet til å vise hvem du er. Bildet burde vise skuldrene og ansiktet ditt, og det må være seriøst. Unngå selfies. Profiler med profilbilder er generelt mye oftere besøkt.
Når profilen din er fylt ut er det viktig at du vedlikeholder den med å holde den oppdatert. Samtidig kan du bruke nettverket ditt til å vise engasjement, faglig styrke og hva du kan bidra med.